30.06.2007

Yeniyetmə fəalın harada saxlandığı bilinmir


Əbülfəzl Paşaoğlu
«Urmu News» xəbər saytının verdiyi məlumata əsasən, iyunun 19-da «Bəsic» adlanan hökumətyönlü könüllülər dəstəsinin adamları Təbrizin «Yekə Dükan» məhəlləsində yaşayan 16 yaşlı Məhəmmədrza Əvəzpurun evinə hücum edərək onu naməlum istiqamətdə aparıblar.
Əvəzpur ailəsi övladlarının bu günə qədər harada saxlandığını öyrənə bilməyib.
Ötən il Məhəmmədrza Əvəzpur Azərbaycan dilində tədris tələbi ilə keçirilən aksiyalar zamanı iki qardaşı Mustafa və Murtuza ilə birlikdə tutularaq bir müddət həbsə salınmışdı.
Bu hadisədən sonra insan hüquqları təşkilatlarına müsahibə verən gənc fəal istintaq zamanı 24 saat ayaqlarından asılaraq sorğu-suala tutulduğunu və bu müddət ərzində ona su belə verilmədiyini bildirmişdi.
Beynəlxalq insan hüquqları təşkilatı «Amnesty International» 2006-ci il oktyabrın 11-də Əvəzpur qardaşları haqda bəyanat vermişdi.
http://azadliq.org/Article/2007/06/25/20070625133408947.html

احضار ۵ تن ازدانشجویان هویت طلب ترک دانشگاه آزاد مراغه به دادسرا

احضار و بازجویی دانشجویان ترک در مراغه
ائلشن روشنی پور،بابک مرادی، سعید محمدپور،مجید قره داغی ومصطفی قلیزاده فعالین دانشجویی آذربایجان توسط دادستان مراغه در رابطه با پرونده دعوت دانشجویان به تجمع دانشجویی در دانشگاه آزاد مراغه،احضار وجهت بازجویی به وزارت اطلاعات ارجاع گردیدند.
طبق گزارش خبرنگار وبلاگ دوستاق این افراد چندین بار توسط وزارت اطلاعات احضار وبازجویی شده اند وماموران آنها را جهت اعترافهای کذایی بر علیه فعالین شهر مراغه و دوستانشان زیرفشار قرار داده اند.مامورین همچنین با مراجعه به خانواده این افراد ،خانواده ها را ترغیب نموده اند تا فرزندانشان راجهت ادای اعترافات دروغین برعلیه فعالین هویت طلب شهر مراغه تحت فشار قرار دهند.
گفتنی است که فعالین دانشجویی ترک معتقدند که دادستان شهر مراغه در جهت سرکوب فعالیتهای هویت طلبانه ترکی در دانشگاه آزاد مراغه که یکی از مراکز مهم فعالیتهای هویت طلبانه در منطقه در ۲ سال اخیربوده است به چنین اقدامی دست زده است و با روندی فرا قانونی به دخالت در امور داخلی دانشگاه پرداخته است و استقلال آکادمیک دانشگاه را زیر سوال برده است.

28.06.2007

فراخوان فعالین محلی حقوق بشر در آذربایجان

زندانیان سیاسی آذربایجان را یاری کنید
خبرهای رسیده از زندان اوین حکایت از آغاز پروژه سناریوسازی
برای فعالین مدنی تورک دار
د.
دوستاق - خبر رسیده از زندان اوین حاکی از فشارهای فزاینده روحی وجسمی وشکنجه سعید متین پور فعال حقوق بشر و وبلاگ نویس تورک و جلیل غنی لو فعال حرکت ملی آذربایجان در زنجان در بند 209 زندان اوین دارد.اخبار رسیده حاکی است که متین پور وغنی لو را به دلیل سفرهایشان به ترکیه زیر فشار قرار داده اند ومامورین درصددند تا آنها را مجبور به قبول اتهام جاسوسی برای ترکیه و ...کنند چندی پیش نیز ماموین امنیتی جمهوری اسلامی با فشار بر یکی از فعالان هویت طلب ترک به نام حسین فروهیده وی را مجبور به قبول سناریوی ساختگی جاسوسی برای ترکیه کرده بودند وحکم اعدام وی را صادر کرده بودند. همچنین اخبار رسیده حاکی است که مامورین امنیتی سعید متین پور را به خاطر مقالاتش در وبلاگ http://zenganli.blogfa.com
تحت فشار قرار داده اند.همچنین برادر جلیل غنی
لو از وضعیت بد جسمی و روحی جلیل در زندان خبر داده و عنوان نموده است که پیش از این ودر جریان بازداشت جلیل در مراسم روز جهانی زبان مادری در زنجان وبازجویی ها در بند ۲۰۹ زندان اوین وی را به شدت شکنجه داده اند
از تمامی فعالین حقوق بشر انتظار می رود به رفتار غیر انسانی جمهوری اسلامی با فعالان ترک اعتراض کنند.همچنین از فعالین حرکت ملی آذربایجان درخارج از کشور انتظار می رود که با تجمع در مقابل مقر اتحادیه اروپا در بروکسل وتجمع در مقابل سازمان ملل در نیویورک وهمچنین تجمع مقابل نمایندگی سازمان ملل در آنکارا با فشار بر جمهوری اسلامی در بعد بین المللی به شکنجه فعالین هویت طلب ترک در زندانها بویژه شکنجه سعید متین پور فعال حقوق بشر ترک و وبلاگ نویس اعتراض کنند.
به امید آزادی تمام زندانیان سیاسی وعقیدتی

احضار رضا عباسی

رضا عباسی احضار شد
بر اساس اخبار رسیده از زنجان رضا عباسی فعال حرکت ملی آذربایجان در زنجان که پس از تحمل یک سال زندان خرداد ماه امسال از زندان زنجان آزاد شده بود دوباره احضار شده است.
عباسی به دوستانش گفته است که حدود یک هفته پیش نیروی انتظامی زنجان وی را احضار واز وی تعهد گرفته است تا در مراسم روز بابک در قلعه بابک حضور نیابد.همچنین عباسی از احضار کتبی خود توسط دایره اجرای احکام دادگستری استان زنجان در روزچهارشنبه ۶ تیر ماه خبر داده است.
پیش از این نیز عباسی تیرماه ۸۵ مقان با مراسمات قلعه بابک توسط اداره کل اطلاعات زنجان بازداشت وبه یک سال حبس تعزیری محکوم گردیده بود.وی عضو هیات موسس کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان وعضو شاخه زنجان سازمان دانش آموختگان ایران(ادوار تحکیم)است.

بازداشت یک فعال ترک دیگر در زنجان

بازداشت بهروز صفری در زنجان
بهروز صفری فعال حرکت ملی آذربایجان و بازاری زنجانی از یک هفته پیش در بازداشت ماموران اداره اطلاعات زنجان به سر می برد.
فعالان زنجانی از دستگیری بهروز صفری فعال هویت طلب ترک در زنجان سخن میگویند .اخبار رسیده از زنجان حاکی است که اداره اطلاعات با تهدید برادر بهروز صفری، وی را از قرار دادن اطلاعات راجع به بازداشت برادرش برحذر داشته بودند وبه همین دلیل یک هفته پس از بازداشت وی ،دوستان بهروز ازبازداشت وی مطلع شده اند.
صفری چند ماه پیش نیز در جریان مراسم روز زبان مادری در زنجان همراه تنی چند بازداشت وبه زندان اوین منتقل گردیده بود ودر اثر شکنجه ماموران و ریختن بعضی مواد سمی به غذایش دچار بیماری شدیدی شده است.دوستان صفری نگران حال وی می باشند و خواهان رفتار انسانی با بازداشت شدگان زنجانی در زندان اوین می باشند.
صفری یکی از فعالین شناخته شده حرکت ملی آذربایجان در زنجان می باشد که به همراه سعید متین پور وجلیل غنی لو دیگر فعالان زنجانی در بازداشت وزارت اطلاعات می باشد

دستگیری فعالان ترک در زنجان همچنان ادامه دارد

دستگیریهای گسترده فعالان حرکت ملی آذربایجان در زنجان
حسین رحمتی یکی دیگر از فعالان حرکت ملی آذربایجان در زنجان توسط نیروهای اطلاعاتی دستگیر شد.
او که در محل کارش بوده با مراجعه ماموران اطلاعاتی به محل کارش ناچار همراه آنها محل را ترک کرده و تا این موقع خبری از ایشان در دست نیست .
با دستگیری حسین رحمتی آمار دستگیر شده گان حرکت ملی آذربایجان در زنجان به چهار نفر رسید . پیشتر سعید متین پور فعال حرکت ملی آذربایجان و روزنامه نگار و جلیل غنی لو دستگیر شده و به زندان اوین منتقل شده بودند که حدود یک هفته قبل بهروز صفری یکی دیگر از فعالان حرکت ملی دستگیر شد و تا به این لحظه اطلاعی از او در دست نیست و احتمالا ایشان نیز به زندان اوین منتقل شده اند . در آخرین دستگیری در زنجان آقای حسین رحمتی توسط نیروهای اطلاعاتی دستگیر و به مکان نامعلومی انتفال داده شده است

18.06.2007

وضعیت دو دانشجوی ترک در زندان ارومیه


آزادی یک دانشجوی هویت طلب ترک در ارومیه

مهدی حاج محمدی فعال دانشجویی آذربایجان و مدیر مسئول نشریه دانشجویی "اویانیش"و دانشجوی سال آخر شیمی دانشگاه اورمیه که بعد از ظهر ۹/۳/۸۶ توسط حراست دانشگاه دستگیر و در اختیار اداره اطلاعات اورمیه قرار گرفته بود به قید وثیقه ۲۰ میلیون تومانی آزاد شد.همچنین اکبر پاشایی دانشجوی ترم آخر فیزیک دانشگاه اورمیه و دبیر کانون دانشجویی استاد شهریار و فعال دانشجویی آذربایجان که از روز اول خردادماه ۱۳۸۶ توسط حراست دانشگاه ارومیه بازداشت وبه وزارت اطلاعات تحویل داده شده بود و از روز ۱۹ خرداد ماه دست به اعتصاب غذا زده بود علیرغم صدور قرار وثیقه ۲۰ میلیون تومانی همچنان در زندان است.

تحصن خانواده های زندانیان سیاسی در میاندوآب

اورمونیوز(۲۶ خرداد ۱۳۸۶): خانواده های زندانیان سیاسی قوشاچای(میاندوآب) صبح امروز ضمن تحصن مقابل فرمانداری این شهر نسبت به ادامه بازداشت فرزندان خود اعتراض کردند.
خانواده های بهبود قلی زاده، شاهین حسنی، جلال کويدريلو، علی سلطانی، امير آقازاده، محسن فرامرزی، ولی الله ظهرابی(اوختای) و ... بازداشت این فعالین سیاسی را بی دلیل و غیرقانونی اعلام کرده و خواستار آزادی بی قید و شرط آنان شدند.
اغلب این فعالین چند روز قبل از اعتراضات اول خرداد در شهرهای مختلف آذربایجان به جرم دعوت مردم جهت شرکت در اعتراضات دستگیر شدند. به گزارش کمیته دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان(آسمک)، مامورین به هنگام مراجعه برای دستگیری فعالان حرکت ملی آذربایجان در میاندوآب هیچ حکمی ارائه نداده اند. آنها از دیوار خانه بعضی از فعالان بالا رفته اند. یک شاهد عینی که در حین تفتیش خانه یکی از فعالان سیاسی (ولی الله ظهرابی) در روستای گوگ تپه قوشاچای (میاندو آب) حضور داشت شدت عمل نیروهای انتظامی را چنین گزارش داده است:"ماموران هر جای خانه راکه مشکوک می شدند با بیل می کندند، اهالی خانه به شدت مورد توهین واقع شدند".

17.06.2007

(آخرین وضعیت بازداشت شدگان نقده(سولدوز
با گذشت یک ماه از موج سرکوب فعالین ملی و هویت طلب آذربایجان اطلاعات جدیدی از وضعیت بازداشت شدگان در اختیار رسانه ها قرار میگیرد.
یکی از فعالین هویت طلب نقده که نخواست نامش فاش شود در گفتگویی با وبلاگ حق با دعوت گروههای آذربایجانی به اتحاد بیشتر و با انتقاد از سکوت بیشتر رسانه ها و گروههای مدعی دفاع از حقوق بشر ایران در قبال نقض فاحش حقوق بشر و بازداشتهای فله ای جوانان هویت طلب در آذربایجان اظهار داشت: بی شک مواضع امروز افراد و گروهها در حافظه ملت آذربایجان نقش خواهد بست و این جریانهای به ظاهر دموکرات و مدافع حقوق شهروندی دیر یا زود جواب همراهی و همدلی خود را با سیستم سرکوب .و اختناق خواهند گرفت
وی با تشکر از معدود رسانه ها و گروههای دانشجویی که با رفتار مسئولانه به دفاع از حقوق انسانی هویت طلبان آذربایجان می پردازند گفت که ما رفتار همه گروههای سیاسی را در نظر داریم و دفاع مسئولانه این گروهها از بازداشت شدگان آذربایجان به نزدیکی و اتحاد عمل بیشتر حرکت ملی آذربایجان با آنها خواهد انجامید.
بر اساس اظهارات این هویت طلب ترک تعدادی از دستگیر شدگان نقده از جمله 1- فرامرز غلام زاده 2- صادق معین زاده 3- بهزاد قوجایی 4- مصطفی قاسمی 5- نعیمی 6- قهرمان قنبری که نزدیک به 30 روز در بازداشت اداره اطلاعات بودندبه قید وثیقه آزاد شده اند. همچنین مهندس ابراهیم معینی نیز پس از 30 روز بازداشت انفرادی و با حکم ده ماه حبس تعزیری به زندان منتقل شده است .بر اساس این گزارش میرعلی رضایی - مسئول موسسه غیر دولتی بیلیم یولو در سولدوز و مدرس زبان تورکی - و سیروس صیامی - هنرمند نوازنده فعلا در بازداشت اطلاعات می باشند. از وضعیت دیگر دستگیر شدگان از جمله ولی آذریون ( برادرشهید توحیدآذریون) اطلاعی در دست نیست .




بلاتکلیفی سعید متین پورفعال
حقوق بشر ترک
و جلیل غنی لو در زنجان


نهادهای قضایی وامنیتی استان زنجان همچنان از دادن هرگونه اطلاعاتی در محل مورد محل نگهداری و قاضی پرونده وموارد اتهامی سعید متین پور فعال حقوق بشر آذربایجانی و جلیل غنی لو فعال ترک به خانواده های آنها امتناع میکنند.
عطیه طاهری همسر سعید متین پور وتوکل غنی لو برادر جلیل غنی لو در مصاحبه با خبرنگار وبلاگ دوستاق در زنجان این مطلب را عنوان کردند.خانم طاهری همچنین خبر از تماس سعید با خانه در روز یکشنبه ۲۷ خرداد داد.وی ادامه داد:"به سعید گفته بودند تا در حیطه احوالپرسی با ما صحبت کند وحتی اجازه ندادند که در مورد موارد اتهامی ومحل نگهداری ونام قاضی پرونده با وی صحبت کنیم".توکل غنی لو نیز گفت:"دستگاه قضایی و وزارت اطلاعات استان همچنان از دادن نام شعبه رسیدگی کننده ونام قاضی پرونده برادرم امتناع میکنند".وی همچنین خبر از تماس تلفنی جلیل در روز یکشنبه ۲۰ خرداد داد و از وضعیت بلاتکلیف پرونده برادرش انتقاد کرد.
همچنین مامورین اطلاعاتی به خانواده متین پور گفته اند که پرونده تکمیل شده است وسعید را پیش قاضی می بریم. همچنین دادستان استان زنجان(گل محمدی) در جریان ملاقات مادر سعید متین پور با وی به مادر سعید گفته است که "پرونده هیچ ارتباطی به ما ندارد و پرونده در دست تهران است "

نقض حقوق انسانی زندانیان سیاسی آذربایجان در زندان اردبیل


افزایش فشارها نسبت به عباس لسانی فعال ترک


آقای لسانی برای یک ماه از سوی مسئولین زندان ممنوع الملاقات شده است

عباس لسانی اعلام کرده که در صورت تداوم فشارها دست به اعتصاب غذا خواهد زد

بنا بر گزارشات رسیده از زندان اردبیل موج جدید فشار ها علیه زندانیان سیاسی همچنان ادامه دارد.و هر روز به نوعی علیه آنها به اجرا گذاشته می شود.منابع موثق از زندان خبر می دهند که عباس لسانی زندانی سیاسی وفعال ترک که در زندان اردبیل به سر می برد در ماه های گذشته تحت شدیدترین فشارها و آزار و اذیت قرار گرفته است.گزارشهای دریافتی از فرستادن وقت و بی وقت لسانی به سلول انفرادی حکایت دارد در روز های اخیر تهدیدات علیه زندانیان سیاسی زندان اردبیل از طرف مسئولین زندان بخصوص محبوبی رئیس حفاظت زندان اردبیل شدت یافته است .این در حالی است که اکثر زندانیان سیاسی در اثر شکنجه های که علیه آنها بکار گرفته شده دچار ناراحتی های جسمی هستند.آقای عباس لسانی دیروز شنبه ۲۶ خرداد۸۶ طی تماس کوتاه تلفنی با خانه اش اعلام کرده است که دائم از سوی مسئولان زندان و نهادهای امنیتی تحت فشارهای روحی و فیزیکی قرار دارد و درصورت تداوم فشارها و در اعتراض به زندانی بودن در میان معتادان و زندانیان جنایی خطر ناک دست به اعتصاب غذا خواهد زد. خانم " رقیه محمد علیزاده" همسر آقای لیسانی در گفتگو با خبرنگار ساوالان سسی افزود : آقای لیسانی از ماههای گذشته در زندان تحت شکنجه های شدید جسمی و روحی قرار گرفته اند. وی را همراه معتادین و اشرار نگهداری می کنند.این در حالی است که حبس زندانیان سیاسی- عقیدتی در میان زندانیان جنائی موجب خطر جدی به جان آنان میباشد. او همچنین افزود دو هفته است که امکان ملاقات به ما نمی دهند. دیروز مسئولان زندان اردبیل اعلام داشته اند که آقای لیسانی برای یک ماه ممنوع الملاقات می باشند! "خانواده این زندانی سیاسی نیز همواره تحت فشارهای دستگاه های امنیتی و اطاعاتی قرار دارند. آنها همسر لسانی را تحت فشار قرار می دهند تا از دادن مصاحبه ها با رسانه ها امتناع کرده و وضعیت همسرشان را در اختیار مدافعان و مراکز حقوق بشری قرار ندهند.در غیر اینصورت آنها را نیز بازداشت خواهند کردفعالان حقوق بشری آذربایجانی از سازمان های مدافع حقوق بشر می خواهد که رفتار غیر انسانی علیه زندانیان سیاسی را محکوم نماید .

14.06.2007

اعتصاب غذای دانشجوی هویت طلب ترک در اداره اطلاعات ارومیه

اعتصاب غذای اکبر پاشایی
در اعتراض به سناریو سازیهای وزارت اطلاعات بر علیه وی

اکبر پاشایی دانشجوی ترم آخر فیزیک دانشگاه اورمیه و دبیر کانون دانشجویی استاد شهریار و فعال دانشجویی آذربایجان که از روز اول خردادماه ۱۳۸۶ توسط حراست دانشگاه ارومیه بازداشت وبه وزارت اطلاعات تحویل داده شده بود از روز ۱۹ خرداد ماه دست به اعتصاب غذا زده است .
پاشایی در پیامی که از زندان ارسال نموده است هدف از اعتصاب غذای خود را اعتراض به فشارهای بی رویه جسمی و روحی وارده بر وی در دوران بازداشت جهت اعتراف گیری از وی و سناریوی سازی وزارت اطلاعات عنوان نموده است.
پیش از این نیز مأمورین امنیتی به دایی اکبر گفته بودند، تا وقتی که اکبر اعتراف نکند به محکمه فرستاده نخواهد شد. همچنین دانشجوی دیگری که پس از چند روز بازداشت آزاد شده است از وضعیت اکبر نگران است، او می گوید که اکبر را به شدت کتک زده اند.
شیوه های غیر انسانی اداره اطلاعات ارومیه وفشارهای بی رویه بر فعالین ترک در راستای سناریوسازی امنیتی علیه فعالین در حالی صورت میگیرد که وزیر کشور در جواب سوال اکبر اعلمی نماینده تبریز اینگونه برخورها را انکار کرده است.

11.06.2007

حملات مسئولین دانشگاهها به فعالین دانشجویی آدربایجان

فشار بر نشریات وتشکلهای دانشجویی ترکی همچنان ادامه دارد:
احضار مدیر مسئول نشریه دانشجویی قیپچاق در دانشگاه زنجان

کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی ابراهیم شهبازی مدیر مسئول نشریه دانشجویی قیبچاق را به اتهام ترویج افکار ملی گرایانه ترکی وتخریب هویت فارسی به این کمیته احضار کرد.طبق احضاریه ای به شهبازی رسیده است وی باید روز سه شنبه ۱۳۸۶/۳/۲۲در هیات ناظر حاضر شود و به اتهامات وارده پاسخگو باشد.
هیات نظارت دانشگاه زنجان مدیر مسئول این نشریه را به دلیل درج گزارشی در مورد پلمپ دفتر جمعیت اسلامی دانشجویان(جمعیت ترکهای دانشگاه زنجان)، نوشتن مطالبی در مورد درد و رنج مردم مسلمان قره باغ ، عدم درج شناسنامه نشریه به فارسی ،عدم ارائه ترجمه مطالب ترکی مندرج در نشریه به کمیته ناظر، درج مطلبی در باره فیلم 300 ونقد افکار ضد زن و ضد ترک وضد عرب موجود در شاهنامه فردوسی به این کمیته احضار کرده است.در پایان احضاریه این کمیته آمده است کلیه فعالیتهای نشریه مزبور در راستای ترویج ملی گرایی ترکی وتخریب فرهنگ فارس است.
پیش از این نیز مسئولین دانشگاه زنجان با لغو امتیار تشکل دانشجویی جمعیت اسلامی دانشگاه وتوقیف نشریه آراز سسی و قیزیل اوزن و...واحضار دانشجویان فعال هویت طلب ترک به کمیته انظباطی در صدد برخورد با جنبش دانشجویی آذربایجان در این دانشگاه برامده بودند.

8.06.2007

عفو اؤرگوتونون بیان نامه سی سعید متین پورون دورومو حاققیندا

بیانیه امنستی اینترنشنال در مورد وضعیت نامعلوم سعید متین پور
07 ژوئن 2007 امنستی اینترنشنال(سازمان عفو بین الملل) بیانیه ای در خصوص وضعیت نامعلوم سعید متین پور فعال فرهنگی و حقوق بشری آذربایجانی منتشر کرده است.
سعید متین پور- فعال فرهنگی و حقوق بشرآذربایجانی ایران : مورد تقاضا :
سعید متین پورفعال فرهنگی - حقوق بشری و مدافع حقوق آذربایجانیهای ایران می باشد. از 25 مه بازداشت شده است و ممکن است هم اکنون در معرض شکنجه و بدرفتاری باشد.
سعید متین پور همراه با همسر خود در یکی از خیابانهای زنجان بازداشت شده است ماموران متین پور را روانه بازداشتگاه نموده و همراه با همسر ایشان به منزل مسکونی وی مراجعه کرده و پس از چندین ساعت تفتیش و بازرسی خانه کتابها - آلبوم عکس خانوادگی و کامپیوتر شخصی او را با خود برده اند. ماموران هنگام ترک منزل به خانم عطیه طاهری هشدار دادند که از هرگونه انعکاس خبر دستگیری همسرش خودداری نماید.
متین پور توسط نیروهای امنیتی بدون اخطار و برخلاف قانون کشوری دستگیر شده استو هم اکنون در مکان نامعلومی نگهداری میشودهمسر وی با وجود پیگیریهای مکرر و مراجعاتی که به دادسرا وداگستری زنجان داشته است موفق به کسب اطلاع از وضعیت و محل نگهدارای او نشده اند, مسئولین دادگستری اظهار بی اطلاعی کرده اند.
سعید متین پور در دوم اسفند ۸۵ مقارن با روز جهانی زبان مادری نیز در زنجان توسط لباس شخصی ها بازداشت شده و مدت ۱۰ روز در انفرادی به سر برده بود.
عفو بين‌الملل اعتقاد دارد متین پور زندانى سياسى می باشد، که در نتيجه بيان عقايد از روى وجدان بازداشت‌شده است، كه فوراً و به طور بلاشرط بايد آزاد گردد.لینک اصلی بیانیه :
http://web.amnesty.org/library/index/engMDE130202007?open&of=eng-IRN

بیانیه سازمان عفو بین الملل


سازمان عفو بین الملل در مورد 8 فعال آذربایجانی بیانیه داده است
سازمان عفو بین الملل با دادن بیانیه ای در خصوص 8 فعال قومی و حقوق بشری در آذربایجان نسبت به بازداشت‌‏هاي خودسرانه و وضعيت نگهداري آنها اظهار نگرانی‌‏ کرده است.
اسامی :
اسماعيل جوادي
ابولفضل عليلو
رامين صادقي
قهرمان قهرمان پور
عادل اللهوردي پور
جليل غنيلو
صفرعلي خوئيني

بیانیه

بيانيه سازمان دانش آموختگان ايران - شعبه زنجان در مورد بازداشت آقايان سعيد متين پور و جليل غنیلو
بازداشت شبانه آقايان سعيد متين‌پور و جليل غنی‌لو از فعالين سياسی و قومی استان زنجان كه به تازگی از بازداشت رهايی يافته بودند، از سوی نيروهای امنيتی استان، غير‌مترقبه و نگران‌كننده می‌باشد.
انتظار منطقی آن است كه در سالی كه به نام اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامگذاری شده است نهادهای دولتی و حكومتی با تجديد نظر در سياستهای گذشته، عوامل و زمينه‌های ايجاد اتحاد ملی را تحقق بخشند و عامل اتحاد اقوام، احزاب، گروه‌ها و سلايق مختلف حول محور منافع ملی باشند. اما افسوس كه گويی قرار است بنام اتحاد ملی اندك زمينه‌ها و شرايط لازم برای همگرايی نيروهای دلسوز ايران نيز از بين برود و مدام در تنور تضادها و اختلاف‌ها دميده شود، گويی كه برخی حياتشان در همين است.
علاوه بر چرايی و علت بازداشت آقايان متين‌پور و غنی‌لو، نحوه بازداشت آنان نيز بسيار نگران كننده می‌باشد. بازداشت خيابانی آن هم در نيمه‌شب همراه با استفاده از چشم‌بند و برخورد تحقيرآميز حتی با همسر آقای متين‌پور، بدون شك اقدامی غيرقانونی و برخلاف اصول 22، 32 و 39 قانون اساسی، قانون مصوب مجلس در مورد "حفظ حقوق شهروندان" و منشور جهانی حقوق بشر – كه ايران نيز يكی از كشورهای امضاﺀ كننده آن است- می‌باشد.
بر همگان آشكار است كه نيروهای سياسی و اجتماعی منتقد وضع موجود، از چنان شفافيت و نجابتی برخوردارند كه در هر لحظه و هر مكانی قابل دسترسی می‌باشند. با وجود اين اصرار بر چنين نحوه برخوردی از سوی ضابطان گويا بيانگر پيامهای مشخصی می‌باشد.
بدينوسيله سازمان دانش‌آموختگان ايران - شعبه زنجان، مراتب اعتراض شديد خود را به بازداشت آقايان متين‌پور و غنی‌لو و همچنين نحوه اين بازداشت كه خروج آشكار از چارچوبهای قانونی بوده است را اعلام داشته و خواستار پاسخگويی شفاف مسئولين ذيربط به چنين نحوه رفتاری و همچنين آزادی هر چه سريعتر بازداشت‌ شدگان و رسيدگی به اتهامات ايشان مطابق قانون و بالاخص با عنايت به اصل 168 قانون اساسی می‌باشد.
سازمان دانش‌آموختگان ايران - شعبه زنجان

7.06.2007

گزارش

آزادی دانشجوی دانشگاه تبریز
نادر مهد قره باغ دانشجوی سال سوم مهندسی برق دانشگاه تبریز ساعت ۱۴ امروز (۱۷ خرداد ۱۳۸۶) آزاد شد.این دانشجوی دانشگاه تبریز روز اول خرداد در جریان تظاهرات اولین سالگرد قیام خرداد ۸۵ در تبریز دستگیر و روانه بازداشتگاه شده بود
گزارشی از ارومیه
اورمونیوز(۱۶ خرداد ۱۳۸۶):علیرغم آزادی بیش از ۱۰ نفر از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر در اورمیه، هنوز عده زیادی در بازداشت به سر می برند. آزاد شدگان با قرار وثیقه و به صورت موقت آزاد شده اند.
آزاد شدگان عبارتند از: عيوض طهامی، لطف الله نوری، جعفر جعفری، فرهاد محمدی، بهنام مهدی زاده، حسين نژاد عباسی، محمد حسين پور قربان، خانم عزيزه شفقی، موسی فکری، حسين بهبودی، ايرج مولايی پرس آذر، تورج مولايی پرس آذر، پرويز سلطانی(دانشجو)، ساسان کيوانی (دانشجو)
خانم عزیزه شفقی از بهایی های اورمیه است، که به جرم نگهداری فراخوانهای اعتراضات اول خرداد دستگیر شده و بعد از ۳ روز با قرار وثیقه آزاد گردیده است.
فریدون مهدی پور، حسين حسين زاده، سعيد نصيری(۱۷ ساله)، مهدی حاج محمدی، اکبر پاشايی، وحيد بهادری، توحيد سلطانی و ... هنوز در بازداشت به سر می برند.

6.06.2007

سعيد متين پور و جليل غني لو كجايند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

علي رغم بيش از گذشت يك هفته از دستگيري دو فعال حركت ملي آذربايجان در زنجان هنوز خانواده هاي اين دو دستگير شده از دليل دستگيري فرزندان خود بي خبرند و اداره اطلاعات استان زنجان هم از ارائيه دليل دستگيري اين دو فعال حركت ملي آذربايجان اجتناب مي كند . اين در حالي است كه خانواده دستگير شده گان بايد طبق قانون دليل دستگيري فرزندان خود را بدانند . در اين ميان اداره اطلاعات استان زنجان با فشار بر روزنامه مردم نو و ساير مطبوعات زنجان سعي در مخفي نگاه داشتن خبر دستگيري آنها دارد


حركت ملي آذربايجان - زنجان

وضعیت وخیم بازداشت شدگان آذربایجان (زنجان

ابراز نگرانی وبی اطلاعی خانواده غنی لواز وضعیت جسمی و روحی وی


خانواده جلیل غنی لو فعال ترک که روز یکشنبه ۵ خرداد ۸۶ وهمزمان با تظاهرات مردم بر علیه شوئونیسم در شهرهای مختلف آذربایجان، در زنجان بازداشت شده بود، نسبت به شیوه بازجویی وی و وضعیت جسمی و روحی وی نگران است.
توکل غنی لو برادر جلیل در مصاحبه با خبرنگار وبلاگ دوستاق در زنجان اظهار داشت:"روز یکشنبه جهت حضور در دیدار مردمی هفتگی دادستان زنجان (آقای گل محمدی)به دفتر وی مراجعه کردم اما دادستان زنجان از پذیرش بنده امتناع کرد ودر نهایت منشی دادستان از زبان وی به من گفت که دستگیری جلیل هیچ ربطی به من ندارد وجلیل با حکم نیابت قضایی از سوی دادگاه انقلاب استان تهران بازداشت گردیده است."وی همچنین گفت:"جلیل در پی بازداشتش در روز جهانی زبان مادری در زنجان درمورخه دوم اسفند ۸۵ وشکنجه جسمی وروحی در جریان بازجوییها در بند ۲۰۹ زندان اوین وضع روحی خوبی ندارد "وی افزود:" اداره اطلاعات زنجان در پاسخ مراجعات ودرخواستهای ما جهت اطلاع از موارد اتهامی جلیل جواب سر بالابه ما می دهد و می گوید که ما از دادن هرگونه اطلاعاتی از پرونده معذوریم و به قاضی پرونده مراجعه کنید واین در حالی است که سیستم قضایی و دستگاه امنیتی از اعلام نام شعبه صادر کننده حکم جلب امتناع میکنندو خانواده را در حالت بلاتکلیفی قرار داده اند"
غنی لو از احتمال انتقال جلیل غنی لو وسعید متین پور دوتن از بازداشت شدگان خردادماه ۸۶ در زنجان به زندان اوین خبر داد و تصریح کرد که با توجه به وضع روحی جلیل وشیوه غیر انسانی بازجوییها در زندان اوین که به دوران سعید امامی برگشته است، خانواده واقعا نگران وضعیت جسمی و روحی جلیل وخواهان مشخص شدن قاضی صادر کننده حکم جلب برای وی واعلام اتهامات وارده به او است
.

امواج انقلاب فرهنگی دوم در آذربايجان



اورمونيوز(۱۵ خرداد ۱۳۸۶):‌ هنوز چند روز از سالگرد انقلاب فرهنگی و زمزمه هايی مبنی بر احتمال تكرار آن در فضای دانشگاهی كشور نگذشته است. در اين ميان و در راستای جامه عمل پوشاندن به اين ادعا اتفاقات مهمی در دانشگاههای كشور به وقوع پيوسته است كه دامنه اين اتفاقات بر خلاف انقلاب فرهنگی نخست علاوه بر اساتيد دانشگاه گريبانگير دانشجويانی نيز گشته است كه منتقد سياستهای دولت مي باشند.
اما در آذربايجان چه خبر است؟
امواج اين انقلاب فرهنگی بی شك به دانشگاه های آذربايجان نيز رسيده است. در هفته های گذشته و در جریان اعتراضات خرداد ماه در شهرهای آذربایجان، اكبر پاشايي و مهدی حاج محمدی از دانشجويان دانشگاه اورميه به طرز بی سابقه ای يكی هنگام صرف غذا در سلف دانشگاه و ديگری از داخل اتاق خوابگاه خود دستگير و به اداره اطلاعات اورميه تحويل داده شده اند. در نظر داشتن اين نكته ضروری است كه تاكنون سابقه نداشته است كه دانشجويي در محوطه دانشگاه توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شود.
در اين ميان پرويز سلطاني (آراز) از داخل منزل دانشجويی خود بازداشت شده و دانشجويان ديگری چون مهناز محمد زاده، وحید نصیری، وحید بهادری، داریوش امامی زاده، بهنام نورمحمدی، منصور ائلیاری، ساسان كيوانی، توحيد سلطانی،‌ جعفر كريمی، موسی پريزاد، و ... نيز دستگير شده اند.
در عين حال زمزمه هايي مبني بر احتمال اخراج ايلقار عليزاده استاد دانشگاه دانشكده فنی اورميه به دلايل نامعلوم شنيده شده است.
به نظر می رسد امواج انقلاب فرهنگی بسيار فراتر از آنچه در رسانه های منتقد سراسری به آن پرداخته می شود، باشد.

سوابق بازداشت و محاکمه های ابراهیم جعفرزاده فعال حرکت ملی آذربایجان در خوی


اورمونيوز(۱۵ خرداد ۱۳۸۶):‌ ۱- سال ۱۳۷۸ به اتهام؛ تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب و اخلال در انتخابات - مدت بازداشت: ۱۲ روز زندان خوی، حکم صادره: ۳ ماه حبس تعزیری توسط دادرس شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی شهرستان خوی خرداد ۷۹
۲- ۳۱ مرداد ۱۳۸۱ به اتهام؛ اقدام علیه امنیت ملی - ترویج تجزیه طلبی و پان ترکیسم (شرکت در مراسم روز ساوالان) - مدت بازداشت: ۵ روز زندان مشکین شهر (خیاو)، تبرئه توسط قاضی شعبه اول و رئیس دادگاه انقلاب اردبیل
۳- اول اردیبهشت ۱۳۸۳ به اتهام؛ اقدام برای تجزیه طلبی آذربایجان از ایران، حمایت از گروهکهای ضد انقلاب، تبلیغ افکار پان ترکیستی، اقدام علیه امنیت ملی - مدت بازداشت: ۲۱ روز در زندان اوین - منتظر صدور حکم
۴- نهم تیر ۱۳۸۴ به اتهام؛ اقدام علیه نظام، اقدام به تجزیه طلبی و قومیت گرائی، تبلیغ افکار پان ترکیستی، شرکت در مراسم غیر قانونی قلعه بابک - مدت بازداشت: ۱۰ روز در زندان اهر - منتظر صدور حکم
۵- ۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۵ به مناسبت تجمع اعتراض آمیز نسبت به توهین روزنامه ایران در شهرستان خوی با اتهام اغتشاش
۶- ۲ اسفند ۱۳۸۵ (روز جهانی زبان مادری) به اتهام: حمایت از گروههای پان ترکیست - مدت بازداشت: ۲۴ روز زندان خوی - منتظر صدور حکم
احضار و تهدید از طرف معاونت اطلاعات نیروی انتظامی و اداره اطلاعات به بهانه های مختلف را نیز می توان به موارد فوق اضافه نمود.
ابراهیم جعفرزاده فعال خویی حرکت ملی آذربایجان و دبیر سابق مؤسسه غیر دولتی "أورین" خوی می باشد.

5.06.2007

Amnesty international

بیانیه عفو بین الملل
۳۰ مه ۲۰۰۷

اقدام عاجل،
ایران: مجازات اعدام /شکنجه


ایران، حسین فروهیده مشهور به خطیبی و ایرج ناجی پسر عمه حسین فروهیده

گزارش شده است که حسین فروهیده یکی از مدافعان حقوق زبانی و اجتماعی آذربایجانیان ایران با خطر حتمی و قریب الوقوع اعدام روبروست. بنابه گزارشها او شکنجه شده است. پسر عمه او ایرج ناجی در زندان انفرادی است و عفو بین الملل نگران است که او نیز ممکن است در معرض شکنجه و بدرفتاری قرار داشته باشد.
بر اساس گزارش های رسیده حسین فروهیده از اهالی شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی، توسط دادگاه انقلاب اورمیه در استان آذربایجان غربی به اعدام محکوم شده است. براساس این گزارش او مظنون به جاسوسی برای ترکیه معرفی شده بود اما اتهاماتی که بر اساس آن مجرم شناخته شده مشخص نیست. او بیش از نه ماه در یک بازداشتگاه تحت کنترل وزارت اطلاعات در شهر ارومیه به سر برده است. گفته شده است که شکنجه های فراوان جسمی آثارکبودی زیادی بر بدن او بر جای گذاشته و تعدادی از دنده های ستون فقراتش شکسته است. در ماه مارس (اسفندماه) مقامات مسئول به مادرش که در خوی زندگی می کند گفته اند که حکم اعدام او اجرا شده است و او می تواند جسد فرزندش را از بازداشگاه تحویل بگیرد. اما وقتی او به آنجا مراجعه کرده زندانبانان گفته اند که او هنوز اعدام نشده است. مادر آقای فروهیده اخیرا دوباره به بازداشتگاه مراجعه کرده اما اجازه ملاقات با فرزندش به او داده نشده است و نگران است که او ممکن است شکنجه شده باشدهمسر حسین فروهیده یک شهروند ترکیه است که در شرق ترکیه زندگی می کند. او بیان کرده است که حداقل از سپتامبر ۲۰۰۶ (شهریور ۱۳۸۵) نتوانسته است هیچ اطلاعی از همسر خود بدست آورد. پدر و یک برادر حسین فروهیده نیز در ترکیه زندگی می کنند. همچنین گزارش شده ایرج ناجی پسر عمه حسین فروهیده از حدود اکتبر ۲۰۰۶ (مهر ۱۳۸۵) در سلول انفرادی در ارومیه نگهداشته شده است. گفته شده که او به اتهام برانگیختن مردم خوی برای شرکت در راهپیمایی ماه مه ۲۰۰۶ (خردادماه ۱۳۸۵) از جانب کشور ترکیه، متهم شده است. این راهپیمایی ها در مخالفت با انتشار کاریکاتوری در روزنامه دولتی ایران که بسیاری از آذربایجانیان آن را اهانت آمیز دانسته بودند به صورت وسیعی در مناطق سکونت آذربایجانیان برپا شد که در آن صدها و احتمالا هزاران نفر از تظاهرکنندگان دستگیر شده و نیروهای دولتی به سوی تظاهرکنندگان شلیک کردند.
بر اساس گزارش های رسیده حسین فروهیده از اهالی شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی، توسط دادگاه انقلاب اورمیه در استان آذربایجان غربی به اعدام محکوم شده است. براساس این گزارش او مظنون به جاسوسی برای ترکیه معرفی شده بود اما اتهاماتی که بر اساس آن مجرم شناخته شده مشخص نیست. او بیش از نه ماه در یک بازداشتگاه تحت کنترل وزارت اطلاعات در شهر ارومیه به سر برده است. گفته شده است که شکنجه های فراوان جسمی آثار کبودی زیادی بر بدن او بر جای گذاشته و تعدادی از دنده های ستون فقراتش شکسته است.
در ماه مارس (اسفندماه) مقامات مسئول به مادرش که در خوی زندگی می کند گفته اند که حکم اعدام او اجرا شده است و او می تواند جسد فرزندش را از بازداشگاه تحویل بگیرد. اما وقتی او به آنجا مراجعه کرده زندانبانان گفته اند که او هنوز اعدام نشده است. مادر آقای فروهیده اخیرا دوباره به بازداشتگاه مراجعه کرده اما اجازه ملاقات با فرزندش به او داده نشده است و نگران است که او ممکن است شکنجه شده باشد.
همسر حسین فروهیده یک شهروند ترکیه است که در شرق ترکیه زندگی می کند. او بیان کرده است که حداقل از سپتامبر ۲۰۰۶ (شهریور ۱۳۸۵) نتوانسته است هیچ اطلاعی از همسر خود بدست آورد. پدر و یک برادر حسین فروهیده نیز در ترکیه زندگی می کنند.
همچنین گزارش شده ایرج ناجی پسر عمه حسین فروهیده از حدود اکتبر ۲۰۰۶ (مهر ۱۳۸۵) در سلول انفرادی در ارومیه نگهداشته شده است. گفته شده که او به اتهام برانگیختن مردم خوی برای شرکت در راهپیمایی ماه مه ۲۰۰۶ (خردادماه ۱۳۸۵) از جانب کشور ترکیه، متهم شده است. این راهپیمایی ها در مخالفت با انتشار کاریکاتوری در روزنامه دولتی ایران که بسیاری از آذربایجانیان آن را اهانت آمیز دانسته بودند به صورت وسیعی در مناطق سکونت آذربایجانیان برپا شد که در آن صدها و احتمالا هزاران نفر از تظاهرکنندگان دستگیر شده و نیروهای دولتی به سوی تظاهرکنندگان شلیک کردند.
اطلاعات پس زمینه
آذربایجانیان ایران به یک زبان ترکی که زبان ترکی آذربایجانی نامیده می شود سخن می گویند. بیشترشان مسلمان و شیعه هستند و بزرگترین اقلیت نژادی در ایران هستند که اعتقاد بر آن است که ۲۵ تا ۳۰ درصد کل جمعیت کشور را تشکیل می دهند. آنها اکثرا در شمال و شمال غربی ایران ساکن هستند. آنها به عنوان شیعه به میزان سایر اقلیتهای مذهبی در معرض تبعیض قرار نداشته و در اقتصاد کشور به خوبی تلفیق شده اند اما تقاضاهای روز افزونی وجود دارد برای دست یابی به حقوق فرهنگی و زبانی شامل تحقق حق آموزش به زبان ترکی آذربایجانی که در قانون اساسی کشور نیز به رسمیت شناخته شده است. اقلیت کوچکی از ایده جدا شدن آذربایجان ایران از جمهوری اسلامی ایران و اتحاد آن با جمهوری آذربایجان دفاع می کنند. مقامات دولتی ایران به فعالیت کسانی که به ترویج هویت فرهنگی آذربایجان ایران می پردازند، همواره با سوء ظن می نگرند و اغلب آنها را به اتهامات مبهمی مانند "ترویج پان ترکیسم" متهم می کنند.
انتشار کاریکاتور در ایران منجر به شروع ناگهانی امواج تظاهرات خیابانی در شهرها و شهرکهای شمال غرب ابران پس از توقیف روزنامه ایران شد. اعتراضات که در ابتدا در مقیاس کوچک و در میان دانشجویان آذربایجان ایران در دانشگاههای شهر تبریز در استان آذربایجان شرقی و در دانشگاههای پایتخت یعنی تهران شروع شده بود، به سرعت به سایر شهرهای آذربایجان ایران سرایت کرد. تظاهرات وسیعی در شهر تبریز در روز ۲۲ ماه مه (اول خرداد) به وقوع پیوست و در روزهای بعد تظاهراتهای دیگری در سایر شهرها برگزار شد. بیشتر این راهپیمایی ها مسالمت آمیز بود اما برخی از آنها به وارد آمدن خساراتی به ساختمانها و ماشینهای دولتی منتهی شد، که در برخی مکانها این تظاهراتها با به کارگیری اسلحه های مرگبار و بازداشتهای وسیع مواجه شد. برخی منابع خبری در آذربایجان ایران حمله به اماکن دولتی را به تحریک ماموران مخفی حکومتی نسبت می دهند.

http://web.amnesty.org/library/Index/ENGMDE130622007

بیانیه اعلام حمایت فعالین حرکت ملی آذربایجان ( اورمیه ) از دانشجویان در بند جنبش دانشجوئی آذربایجان


ملت شریف آذربایجان
مردم آگاه اورمیه
اول خرداد امسال، ملت آذربایجان در آزمونی بزرگ حصار امنیتی شونیسم فارس را در هم شکسته و در گرامی داشت اولین سالگرد اعتراضات ضد آپارتایدی خرداد ماه 1385 سر افرازانه قد بر افراشتند. با اینکه تجعمات مدنی و دمکراتیک ملت آذربایجان در شهرهای مختلف با یورش ماموران انتظامی و نظامی روبرو شد و به جز تبریز قهرمان ، تقریبا آغاز تجعمات در سایر شهر ها امکان پذیر نشد، ولی حضور کاملا دمکراتیک و آرام مردم در خیابان ها باعث سر درگمی و واماندگی سر سپردگان شونیسم فارس گردیده و پیروزی بزرگی را برای ملت آذربایجان رقم زد.متاسفانه سرسپردگان شونیسم فارس پیش از فرا رسیدن اول خرداد ماه در اقدامی عاجزانه ، بسیاری از فعالین حرکت ملی را بازداشت نمودند تا بلکه مانع از آغاز تجعمات گردند. این مواجب بگیران شونیسم فارس در روز سه شنبه اول خرداد ماه ، درمانده از همه جا برای خوش خدمتی به اربابان شونیست خود تعدادی دیگری از مردم حاضر در خیابان ها را کورکورانه بازادشت کردند. اما مقاومت دلیرانه بازداشت شدگان در سلول های انفرادی ومقاومت صبورانه خانواده بازداشت شدگان در مقابل فشار های دور از وجدان روحی و روانی ارگان های امنیتی و قضائی این واقعیت را بر همه ثابت نمود که مبارزه ملی در آذربایجان با سر بلندی راه خود را ادامه می دهد.
ملت شریف آذربایجان
خواهران و برادران
در روزهای پر احساس اول خرداد ماه که فعالین حرکت ملی آذربایجان در شهرهای مختلف خود را برای هرچه بهتر برگزار شدن اولین سالگرد اعتراضات ضد آپارتایدی ملت آذربایجان می کردند، دانشگاه های آذربایجان نیز صحنه مقابله و مقاومت ملی جنبش دانشجویی آذربایجان بود. جنبش دانشجویی آذربایجان نیروی پیشقراول آزادی و دمکراسی همچنان که در سلسله اعتراضات ملی خرداد ماه 1385 نقش محوری را بر عهده داشت در اولین سالگرد این اعتراضات نیز اندیشمندانه خود را آماده آغاز اعتراضات نموده بود. با کمال تاسف سرسپردگان شونیسم فارس با شکستن حریم علمی دانشگاه فعالین جنبش دانشجویی آذربایجان را به بدترین شیوه های ممکن هدف سرکوب قرار دادند. در این سرکوب های دور از اصول انسانی و قانونی معاونت های دانشجویی دانشگاه ها، کمیته های انظباطی و حراست های دانشگاه در دانشگاه تبریز و اورمیه خارج از ظوابط قانونی و برای خوش آیند مقامات اطلاعاتی و برای کسب صندلی های بالا تر تبدیل به عروسک های ماشین سرکوب شده و دانشجویان جنبش دانشجویی آذربایجان را در داخل دانشگاه به بهانه های مختلف بازداشت و تحویل ماموران وزارت اطلاعات و امنیت دادند.با گذشت دو هفته از حوادث اول خرداد ماه و در پیشاپیش امتحانات دانشگاهی ، هنوز عده کثیری از فعالین جنبش دانشجویی آذربایجان در بازداشت گاه های اداره اطلاعات به سر برده و برخی از دانشجویان از دانشگاه اخراج و تعدادی از دانشجویان نیز از بیم بازداشت ها حتی در سر کلاس های خود نیز شرکت نمی کنند و پرونده تعداد زیادی از دانشجویان نیز در کمیته های دانشجویی در حال رسیدگی است. با این شرایط به وجود آمده به نظر می رسد که شونیسم فارس عزم خود را برای نابودی جنبش هویت طلبی آذربایجان در داخل دانشگاه ها جزم نموده است .
ما فعالین حرکت ملی آذربایجان ( اورمیه) با محکوم کردن برخورد های خشونت آمیز سرسپردگان شونیسم فارس با جنبش دانشجویی آذربایجان ، آشکارا و بصورت صریح اعلام می کنیم که جنبش دانشجویی آذربایجان جزء جدایی ناپذیر ملت و حرکت ملی آذربایجان می باشد و هر گونه برخورد با فرزندان دانشجوی این ملت می تواند خشم ملی ملت آذربایجان را شعله ور تر کند. ما از مسئولان قضائی و امنیتی می خواهیم سریعا” زمینه آزادی و ادامه تحصیل بی قید و شرط دانشجویان اخراج و بازداشت شده را فراهم آورده و از سیاست پادگانیزه کردن دانشگاه ها دوری کنند. ما به تمامی مسئولان معاونت های دانشجویی، کمیته های انظباطی و حراست های دانشگاه ها خصوصا دانشگاه اورمیه که نقش بسزایی در بازداشت دانشجویان فعال داشتند، هشدار می دهیم که عملکرد آنان همیشه تاریخ در مقابل چشم ملت آذربایجان خواهد بود و اگر اشتباهات گذشته و فعلی خود را با حل و فصل مسئله احضار، اخراج و بازداشت دانشجویان جبران نکنند، در مقابل ملت آذربایجان پاسخ گو خواهند بود.
حرکت ملی آذربایجان( اورمیه)چهاردهم خرداد ماه هشتاد و شش

بیانیه دانشجویان آذربایجانی دانشگاههای تهران در رابطه با حوادث روزهای اخیر

قیام مردم آذربایجان و مقاومت آنان در خرداد ماه 1385 ، رويدادي است تاريخي كه
برتارك مبارزات آزاديخواهانه فرزندان این ملت همواره خواهد درخشيد. در خرداد ماه تاریخی و خونين 85 بار دگر استبداد چهره كريه خود را نمايان ساخت. عوامل و مزدوران سركوبگر حكومتي با دستور از مقامات مرکز به مردم بی پناه يورش برده و فاجعه آفريدند و خاطره ماه آذر سال 1325 را زنده كردند.
امسال نیز به مناسبت سالگرد قیام سراسری سال پیش ، بار دیگر شاهد خیزش هویت طلبان در اعتراض به تبعیضهای روا شده از طرف حاکمیت بودیم. اقتدارگرایان و آریاپرستان سرمست از سرکوبهای وحشیانه اعتراضات مدنی سال پیش،که به خیال خود شعله های آزادیخواهی و هویت خواهی را رو به خاموشی می یافتند امسال نیز در اقدامی نابخردانه به قلع و قمع فعالین حرکت ملی آذربایجان برآمدند تا به سودایشان برای خشکانیدن ریشه های این درخت جوان که اکنون هر روز به تناوری و بزرگی آن افزوده می شود جامه عمل بپوشانند.
عوامل دستگاه قدرت در اقدامی نخ نما شده متعمدانه کوشیدند تا با استفاده از فضای اعتراضات مدنی و مسالمت آمیز شکل گرفته اعتراضات مردمی و مطالبه خواسته های به حق شهروندی از سوی ایشان را به سرنخهای مختلف متصل بخوانند و هویت طلبان آذربایجانی را که جز به حق تعیین سرنوشت و احقاق حقوق خود به چیزی دیگر نمی اندیشند را عامل کشورهای دیگر بنامند تا با حل صورت مسئله و حاکم کردن فضای رعب و وحشت،معترضان را از خواسته های خود بر حذر دارند و فضای لازم برای برخورد با آنان را فراهم نمایند. ولیکن همچون همیشه و از آنجا که منطق ایدئولوژیک و واقعیت گریز تمامیت خواهان مانع از درک صحیح واقعیات و بدیهیات جامعه توسط آنان می شود این بار نیز حکومت اسلامی در برآورد پاسخ فرزندان ملت آذربایجان راه به خطا برد و بار دیگر این ما بودیم که سرافرازانه پرچم پیروزی در شهرهای مختلف دیارمان برافراشتیم.
طبق اخبار منتشر شده از سوی فعالان حقوق بشر آذربایجان طی چندین هفته اخیر و در جریان اعتراضات مدنی در شهرهای مختلف صدها تن بازداشت شده اند.این گزارشات همچنین خبر از خشونت وحشیانه سرکوبگران و ضرب و شتم شدید مردم می دهد.
جمهوری اسلامی در طول حيات خود همواره به خشن ترين روش های سرکوب برای در هم شکستن جنبشهای آزادی خواهی ، توسل جسته است. و حرکت ملی آذربایجان در حالی شدید ترین نوع این سرکوبها را به خود می بیند که متاسفانه از سوی هیچ کدامیک از فعالین و تشکلهای مدعی حقوق بشر داخلی مورد حمایت قرار نمی گیرد و اخبار سرکوب ملت آذربایجان حتی با بایکوت شدید مدیاهای مرکزگرا مواجه می شود.
بی تردید برخورد دوگانه روشنفکران و فعالین حقوق بشر داخلی در مواجهه با اعمال خشونت رژیم خودکامه جمهوری اسلامی علیه مردم و هویت طلبان آذربایجان بی اعتمادی ما و گسست روز افزون عاطفی و فکری مردم آذربایجان از ایشان را در پی خواهد داشت.
ما امضا کنندگان این بیانیه ضمن محکوم کردن سکوت و همراهی مدعیان دموکراسی خواهی و حقوق بشر داخلی خواستار اتخاذ رویه مناسب و مواجهه منطقی ایشان با خواستها و مطالبات ملت آذربایجان هستیم.
ما ضمن پافشاری برخواست مردم آذربایجان مبنی بر آزادی تمامی زندانیان سیاسی وعقیدنی،خواهان گسیل هیئتی از سوی سازمان ملل برای بررسی وضع زندانیان سیاسی آذربایجان هستیم.ما اعلام می داریم تا زمانی که حکومت جمهوری اسلامی حاضر به احقاق حقوق ملت آذربایجان نباشد و نسبت به اجرای مفاد اعلامیۀ جهانی حقوق بشر عمل ننماید با شرکت گسترده تر خود در مراسمات و مناسبتهای مختلف ، صدای اعتراض خود به نقض حقوق بشر در آذربایجان را رساتر خواهیم ساخت.
ما امضا کنندگان این بیانیه با محکوم کردن محاکمه و بازداشت دوستان وهمفکران خود در شهرهای مختلف، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط آنان هستیم و از عموم فعالین و تشکلهای آذربایجانی میخواهیم تا بطور یکپارچه ای نسبت به دستگیریها اعتراض کرده و با خواست آزادی فوری و بی قید و شرط آنان، از حقوق انسانی ایشان به دفاع بر خیزند.

جمعی از دانشجویان آذربایجانی دانشگاههای تهران

باخیش

نگاه گروه خبری اورمونیوز به اولين سالگرد قيام خرداد ۸۵
آیا توانايی برگزاری مراسمهای اعتراض آمیز متعدد در فواصل زمانی کوتاه وجود دارد؟!
اورمونیوز(۱۰خرداد ۱۳۸۶): نگاهی به تاريخ معاصر ايران حاکي از آن است که آذربايجان هميشه به نحو شگفت انگيزی تأثير گذار بوده است. ثمردهی قيام مشروطيت و پيروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ دو حادثه بزرگ در يکصد سال اخير بدون شک و با استناد به اسناد تاريخی مرهون مجاهدتهای ملت آذربايجان و به ويژه مردم قهرمان تبريز است. از اين رو بسياری از آگاهان سياسی آذربايجان را مهد انقلابها می نامند.
در بررسی علتهای پيروزی انقلابها در جوامع مختلف از سوی عالمان سياسی و جامعه شناسان به موارد مختلفی اشاره شده است، اما در ميان مردم ايران يک باور عميق و عجيب وجود دارد. بسياری از آنها عميقاً بر اين نظرند که تا آذربايجان به پا نخيزد، نمی توان در برابر استبداد کاری از پيش برد. آنها می گويند آذربايجان بی گدار به آب نمی زند و زمانی هم که وقتش برسد قيام را شروع کرده و تا زمان حصول به نتيجه از پای نمی نشيند. اينها ادعاهايی است که همه ما به دفعات شنيده ايم. اين جملات در آغاز شايد عاميانه و غير علمي تلقی شوند ولی در بطن خود معنايی بزرگ نهفته دارند. ملت آذربايجان به کرات ثابت کرده اند که ملتی دشمن شناس هستند، زمان انقلاب را خوب درک کرده و به هنگام مبارزه اراده ای پولادين دارند. در اينجا اشاره به نکته ای حائز اهميت است. بسياری از مخالفان دولت جمهوری اسلامي ايران در داخل و نيز اپوزيسيون خارج از کشور هنوز از درک بيداری ملی در آذربايجان عاجز هستند. اين در حاليست که حرکت ملی آذربايجان با درس گرفتن از گذشته و با اتکا به پتانسيلهای عظيم مادی و معنوی آذربايجان در اين برهه حساس تاريخی به آزادی و نجات خود و دموکراسی در آذربایجان اهمیت بیشتری می دهد. هر چند که حرکت ملي آذربايجان به مبارزات سياسی ملتهای عرب، بلوچ ، کرد و ترکمن و .... ارج می نهد و به هنگام لزوم با آنها همکاری نيز مي نمايد ولي به اين نکته اساسی اعتقاد راسخ دارد که سرنوشت ملت آذربايجان توسط ملت آذربايجان و در درون مرزهای تاريخی و ملی آن رقم خواهد خورد.
در عمر کوتاه حرکت ملی آذربايجان نقاط عطف چندی از جمله شکل گيری کنگره عظيم قلعه بابک، تولد و آغاز به کار تلويزيون ملی گوناذ تی وی و ... وجود دارند، اما بیشک مهمترين نقطه عطف در حرکت ملي آذربايجان قيام کبير و سراسری ملت آذربايجان بر عليه شوونيسم فارس در خرداد سال ۱۳۸۵ است. اين قيام ملی اگرچه در ظاهر به بهانه توهين کاريکاتوريست روزنامه ايران بود ولی فی الواقع و بنا به ادعای آگاهان سياسی بيانگر خشم فروخفته ملت آذربايجان بر عليه سالها ظلم و تحقير ملی و نشانگر بيداری ملی و حرکت هويت طلبی بود. قيامی که دولت جمهوری اسلامي ايران در طول عمر ۲۷ ساله خود هرگز شاهد آن نبوده است.
اورمونيوز در اين يادداشت با اشاره ای گذرا به شکل گيری قيام سراسری در خرداد ۱۳۸۵ به بررسی اعتراضات ملی در اولين سالگرد قيام ملت آذربايجان در خرداد ۱۳۸۶ می پردازد.
شايد گردانندگان و کاريکاتوريست روزنامه ايران به هيچ وجه فکر نمی کردند که مطلب موهن آنها موجبات قيام ملت آذربايجان را فراهم خواهد کرد. آنها همچون خيلی های ديگر در گذشته شاهد اهانت به ترک و آذربايجانی از تريبونهاي مختلف بودند ولي هيچکدام موجبات اعتراضات گسترده مردمی را فراهم نکرده بود.
در خرداد ۸۵ بسياری از عوامل و شرايط در کنار همديگر زمينه ساز قيام همگانی شد. شدت و کيفيت مطلب توهين آميز، تحصن، اعتراض و پيگيريهای مداوم دانشجويان ترک دانشگاههای مختلف، همبستگی و همگامی فعالين حرکت ملی آذربايجان با دانشجويان و اطلاع رسانی پيوسته به شهرها و روستاها ، اعتراض و سئوال نماينده مردم تبريز در مجلس از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی و انتشار اين اخبار در وسايل ارتباط جمعی و ... از عوامل مهمی بود که زمينه را به آرامی برای قيام ملی آماده کرد. مضافاً بايد به تأثير غير قابل انکار گوناذ تی وی نيز اشاره کرد. مدتی قبل از قيام همگانی خرداد برنامه های روشنگرانه اين تلويزيون که از تورک ست و هات برد پخش می شد در طول چندين ماه تأثير به سزايی در بيداری توده های مختلف ملت آذربايجان گذاشته بود. اينها از عواملي بود که دست در دست داده و آذربايجان را برای قيامی باور نکردنی آماده کرد.
قيام ميليونی مردم قهرمان تبريز به تنهايی کافی بود تا روح اعتراض و مقاومت ملی را به يکايک شهرهای آذربايجان بدمد. در فردای قيام باشکوه تبريز، اورمو يکپارچه به پا خاسته بود. مرند به مدت دو روز صحنه قيام بود. زنگان در دفاع از هويت ملی ترک پر صلابت ايستاده بود. سولدوز به مدت چندين روز صحنه آتش و خون بود. قوشاچای، مراغه، مغان و ميانه هر کدام به سنگری برای دفاع از هويت ترک تبديل شده بودند. فرزندان ساوالان در اردبيل و خياو پايمردیهای مثال زدنی از خود نشان دادند. در آن روزها قريب ۲۰ شهر آذربايجان شاهد قيام ملی بر عليه شوونيسم و همه مظاهر آن بودند و سرانجام با گسيل نيروهای نظامی از ساير شهرهای کشور و برقراری حکومت نظامی اعلام نشده در سراسر آذربايجان قيام ملی سرکوب و هزاران نفر دستگير و دهها نفر شهيد و صدها نفر مجروح شدند.
امسال اولين سالگرد قيام ملی را پشت سر گذاشتيم. بنا بر اخبار منتشره از سراسر آذربايجان چندين روز مانده به شروع خرداد اطلاعيه ها و فراخوانهای سالگرد قيام پخش مي شد. اما در سوی ديگر دولت جمهوری اسلامي با استفاده از تمامی قوا و امکانات خويش در مقابله با تحرکات جديد سعی کاملی از خود نشان داد. تقريباً ۱۰-۲۰ روز مانده به خرداد در بسياری از شهرهای آذربايجان تعدادی از فعالين به دليل فعاليتهای تبليغی و آماده سازی برای قيام دستگير شدند که اغلب آنها هم اکنون هم در زندانها به سر می برند. با اعزام نيروهای اطلاعاتی و نظامی از ساير شهرهای کشور به آذربايجان جو شديد پليسی و امنيتی بر سراسر آذربايجان حاکم شده بود و در روز موعود در اغلب شهرها آنهايی که در ميان فشارات نظامی و امنيتی اقدامی برای شروع تظاهرات می کردند با شدت تمام مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دستگير مي شدند. تنها در تبريز تعداد کثيری از مردم برای مدتی جو سنگين امنيتی و پليسی را شکسته و اقدام به سر دادن شعارهای هويت طلبانه کردند که با حمله وحشيانه نيروهای نظامی به شدت سرکوب شده و بيش از ۳۰۰ نفر در همان روز دستگير و روانه زندانها شدند. در اورميه تعداد بازداشت شدگان بيش از ۱۵۰ نفر بود. در سولدوز هم بيش از ۱۵۰ نفر بازداشت شدند و تقريباً در تمامي شهرهای آذربايجان دستگيريهاي گسترده اي صورت گرفت.
در مورد حوادث اولين سالگرد قيام خرداد ۱۳۸۵ البته که نگاهها و تحليلهای متفاوتی ارائه مي شود. بخشی از اين نظرات تحليلی که در روزهای اخير در صفحات اينترنتی منعکس شده است حاوی مطالب ارزشمندی است، اما به نظر می رسد که با يد نسبت به حوادث اخير ديد وسيع تری داشته باشيم. شايد نتوان تمامی ناگفته ها را در صفحات اينترنتي منعکس کرد اما يکسويه نگری محض می تواند در آينده ضربات سنگينی بر پيکره حرکت ملی آذربايجان وارد سازد. پرداختن به آسيب شناسی برای هر حرکت اجتماعی و در هر مقطع آن ضروری است، بنا براين فعالين حرکت ملی آذربايجان بايد در فرصتهای مقتضی به ويژه در نشستهای خصوصي به مسايل مبتلا به توجه داشته و نکات منفی و مثبت را توأمان مورد توجه و ارزيابی قرار دهند.
آيا حرکت ملي آذربايجان در اولين سالگرد قيام خرداد ۸۵ نقص يا نفايصی نداشت؟ آيا اولين سالگرد قيام با موفقيت تمام برگزار گرديد؟ و .... شکي نيست که فعاليتهای فعالين حرکت ملی آذربايجان عليرغم فشارات سنگين قابل تحسين بوده است و نيز شکی نيست که حضور مردم در خيابانها عليرغم جو شديد پليسی و امنيتی نشانگر اراده و مقاومت ملی ملت آذربايجان است، اما کسانی که وضع امسال را با خرداد سال گذشته مقايسه می کنند ممکن است تجمعات اولين سالگرد را کاملاً موفق ارزيابی نکنند. بايد از ياد نبريم که همگان از قوه تشخيص و تجزيه و تحليل بالايی برخوردار نيستند و اين موضوع ممکن است سرخوردگي بعضيها را موجب شود!
حرکت ملی آذربايجان در مقطع کنونی به تدريج و با استفاده از ابزارهای مدنی رشد کرده و امروز با بيداری نسبتاً گسترده ملی بالندگی خوبی پيدا کرده است. اما نبايد از ياد برد که جامعه غفلت زده ما همچنان نيازمند بيداری ملی و از همه مهمتر نيازمند تعميق اين بيداری است. طبيعتاً چنانچه اين بيداری عمق بيشتری پيدا کند آنوقت ملت آذربايجان بر انجام هر کاری قادر خواهد بود.
اکثريت کسانی که در شهرهای مختلف در قيام سال گذشته در صفوف تظاهرات بودند امسال در محلهای تعيين شده برای تظاهرات حضور نداشتند که اگر مي آمدند، بي هيچ ترديدی تظاهرات به وقوع مي پيوست. هيچ نيروی نظامی و امنيتی در مقابل سيل عظيم ملت يارای مقاومت نخواهد داشت. در سال قبل هم وقتی نيروهای نظامی سيل عظيم ملت را ديدند به کناری رفته و صفهايشان در قبال يورش قيام کنندگان شکست. در اينجا معمای بزرگي وجود دارد که همه فعالين متعهد و مسئوليت شناس بايد به آن فکر کنند.
پس از قيام سراسري خرداد ۸۵ تا پايان سال فراخوانهای متعددی برای تجمع اعتراض آميز در شهرهای آذربايجان پخش گرديد. در ۹ تيرماه به مناسبت گراميداشت ياد قهرمان ملی بابک و گراميداشت ياد شهيدان خرداد در چهلم ايشان، در اول مهرماه به مناسبت بازگشايی مدارس و اعتراض به عدم تحصيل به زبان مادری، در ۲۱ آذر به مناسبت سالگرد نهضت ملی و دمکراتيک آذربايجان و در ۲ اسفند به مناسبت روز جهانی زبان مادری فراخوانهايي برای دعوت مردم جهت شرکت در تجمعات اعتراض آميز پخش گرديد، اما با وجود تلاشهای عده ای از فعالين به دليل فشارات سنگين پليسی و امنيتی تجمعات گسترده ای در هيچ يک از مناسبتها صورت نگرفت. در همه مناسبتهای ياد شده دهها فعال حرکت ملی آذربايجان دستگير و روانه زندانها شدند. زندان، تبعيد و هزاران سختي ديگر و حتي شهادت به وقت لزوم برای تحقق آرمانهای ملی ارزشمند است، اما بايد از خود بپرسيم که حرکت ملی آذربايجان با امکانات بالفعل محدودی که دارد آيا توانايی برگزاری چندين مناسبت ملی را در فواصل زمانی کوتاه دارد يا نه؟
با جرأت مي توان گفت که حرکت ملي آذربايجان هنوز يک تشکيلات منسجم و با برنامه و قابل اعتنا ندارد. حرکت ملی آذربايجان هنوز يک راديوی ملی ندارد تا اخبار و اطلاعات روز را برای ميليونها نفر محروم از اخبار برساند. تنها تلويزيون ملی هنوز با حد مطلوب برای اطلاع رسانی بهتر فاصله زيادی دارد و... و در آن سوی، دولت جمهوری اسلامی با اتکا به درآمد کلان نفتی برای بقای خود و مقابله با نيروهای مخالف و معترض از هيچ اقدامي فرو گذاری نمی کند.
واضح است که با در نظر گرفتن داده های بالا در صورت پافشاری برای برگزاری تجمعات اعتراض آميز در فواصل کوتاه مدت ضمن تحميل فشار سنگين بر فعالين سبب خستگی و فرسودگی در صفوف ملی خواهد گرديد. سئوال ديگر اينکه حتی بازداشتهای فله ای، شکنجه ها و زندانها تا چه اندازه در رساندن ندای ملت آذربايجان به گوش مجامع بين المللي مفيد بوده است. آن چه که مشخص است متأسفانه در اين زمينه هم به دلايل معلوم و نامعلوم حرکت ملي آذربايجان توفيق مناسبی پيدا نکرده است.
حرکت ملی آذربايجان با توجه به نکات مثبت فراوان برای کسب هويت ملی و تعيين سرنوشت خويش هر روز بيشتر به جلو مي تازد ولي غفلت از آفات و آسيبهای احتمالي می تواند در مسير رشد آن وقفه ايجاد کند. در مورد برگزاری تجمعات اعتراض آميز در مناسبتهای مختلف بايد که فعالين با سابقه و پر تجربه ضمن تعامل و تبادل با يکديگر و بررسی و تحليل اوضاع نظرات نهايی را اعلام کنند که در اين صورت به طور مسلم تصميمات اتخاذ شده معقول بوده و ماجراجويان احتمالی راه به جايي نخواهند برد.

اورمیه بیلیم یوردوندا سابیقه سیز باسقیلار

فشارهای بی سابقه بر دانشجویان دانشگاه اورمیه

اورمونیوز(۱۰خرداد ۱۳۸۶): دیروز بعد از ظهر مهدی حاج محمدی دانشجوی سال آخر شیمی دانشگاه اورمیه و مدیر مسئول نشریه دانشجویی "اویانیش" توسط حراست دانشگاه دستگیر و در اختیار اداره اطلاعات اورمیه قرار گرفت. حاج محمدی همچنین عضو دانشجوی کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه اورمیه بوده است. نشریه اویانیش به همراه دو نشریه "یاشیل" و "اولوس" بعد از تحصن چند هزار نفره دانشجویان دانشگاه اورمیه بر علیه روزنامه ایران در اردیبهشت ۱۳۸۶ توقیف شدند.

اکبر پاشایی دیگر دانشجوی دانشگاه اورمیه و دبیر کانون دانشجویی استاد شهریار نیز روز اول خرداد به همین شیوه دستگیر شده بود. دستگیری از طریق حراست دانشگاه شیوه بسیار غیر معمولی است و در دانشگاههای مرکز دیده نمی شود.

هم اکنون بیش از ۵ نفر از دانشجویان دانشگاه اورمیه در بازداشتگاه اداره اطلاعات اورمیه زندانی هستند.

همچنین اخباری حاکی از احضار و بازجویی مهسا مهدیزاده شاعر و عضو کانون استاد شهریار و انجمن شعر "دومان" در دانشگاه اورمیه وجود دارد. مهدیزاده دانشجوی دامپزشکی دانشگاه اورمیه است.

کلاسهای آموزش مقابله با پان تورکیسم

کلاسهای آموزش مقابله با پانتورکیسم
اورمونیوز(۱۰ خرداد ۱۳۸۶): بنا به گزارشهای دریافتی در چند روز گذشته واحد عقیدتی سیاسی نیروی مقاومت بسیج اورمیه با بر گزاری کلاسهای آموزشی برای بسیجیان ناحیه های مقاومت شهری آنان را برای مقابله با آنچه که جریان تجزیه طلب و پان تورکیست آذربایجان خوانده میشود آماده میکنند.
بنا به همین گزارش در این کلاس های آموزشی که در خیابان کاشانی اورمیه، پشت پمپ بنزین و در ساختمان فرماندهی نیروی مقاومت بسیج برگزار میشود، مربیان با پخش سی دی های سخنرانی ابوالفضل ائلچی بَی رئیس جمهور فقید جمهوری آذربایجان، مراسمهای سالهای گذشته قلعه بابک و فیلم های ضبط شده اعتراضات سال گذشته مردم آذربایجان که از سوی نیروی مقاومت بسیج تهیه شده اند به تحلیل شعارهای حرکت ملی آذربایجان پرداخته و آن را توطئه آمریکا، اسرائیل، تورکیه و جمهوری آذربایجان قلمداد میکنند. از آنجاییکه اکثر این بسیجیان خود ترک هستند، مربیان تبعیض های موجود در آذربایجان را نارسائیهای معمول و طبیعی دانسته و از ضرورت مقابله با جریان تجزیه طلب سخن می رانند.

2.06.2007

بلاتکلیفی سعید متین پوردر اداره اطلاعات زنجان

بلاتکلیفی سعید متین پوردر اداره اطلاعات زنجان

بی اطلاعی دستگاه قضایی در زنجان از وضعیت سعید متین پور

سعید متین پور فعال حقوق بشر وفعال ترک در زنجان که روز جمعه 4/3/86 توسط ماموران اداره اطلاعات زنجان در منزلش، دستگیر شده بود همچنان در حالت بلاتکلیفی به سر می برد.
عطیه طاهری همسر متین پور در مصاحبه با خبرنگار وبلاگ دوستاق اظهار داشت که طی مراجعاتی که به دادسرا وداگستری زنجان داشته است مسئولین دادگستری از داشتن هرگونه پرونده ای به نام سعید اظهار بی اطلاعی کرده اند.همچنین دادستان زنجان (گل محمدی) از ملاقات با خانواده متین پور امتناع می ورزد واز اعلام جرم وعلت دستگیری متین پور امتناع می کند.
طبق گفته خانم طاهری ،این در حالی است که مسئولین اداره اطلاعات زنجان مسئولیت بازداشت متین پور را برعهده گرفته اند وطبق قانون اداره اطلاعات بدون حکم قاضی اجازه بازداشت هیچ متهمی را ندارد.
بازداشتهای خارج از رویه قضایی در زنجان در حالی صورت می گیرد که تمامی اعتراضات فعالین ترک به صورت کاملا مدنی و به دور از هرگونه قانون شکنی بوده است ودستگاه قضایی و اطلاعاتی سعی دارد تا با نگه داشتن متهمین در حالت بلاتکلیفی خانواده های آنان را زیر فشار قرار دهد.

متین پور چندی پیش نیز در جریان تجمعات روز جهانی زبان مادری در زنجان دستگیر وپس از 10 روز بازداشت موقت، آزاد شده بود

گزارشی از جو شدید اختناق و سرکوب در دانشگاه زنجان

شکل گیری جریانهای خطرناک و تلاش برای حاکم کردن جو شدید رعب و وحشت در میان دانشجویان دانشگاه زنجان
در طی روزهای اخیر و بعد از احضار برخی دانشجویان به کمیته انظباتی، برخی دیگر
نیز به صورتهای غیر مستقیم از سوی مسئولین دانشگاه تذکراتی را جهت فاصله گرفتن از فعالیتهای هویت طلبی دریافت نموده اند.
در این میان برخوردهای شگفت آور دیگری نیز از سوی نیروهای خارج دانشگاه برای ممانعت از فعالیتهای دانشجویان انجام می شود که حاکی از شکل گیری جریانهای بسیار خطرتاکی به منظور ایجاد جو رعب و وحشت در میان فعالان دانشجویی است.
چند تن از دانشجویان دانشگاه زنجان که از فعالان جنبش دانشجویی آزربایجان(اعضای جمعیت اسلامی) می باشند طی روزهای اخیر در داخل شهر زنجان از سوی افراد نا شناس شدیدا مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.
همه این افراد تقریبا به طریق مشابه زیر مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند:
در حالی که دانشجویان برای انجام برخی کارهای روزمره در داخل شهر حضور می یابند به طور اتفاقی با برخی افراد مواجه می شوند که آنان خود را از فعالان حرکت ملی آزربایجان در شهر زنجان و نیز دوستان صمیمی برخی از فعالان دیگر دانشجویی معرفی می کنند و بعد از صحبت با این دانشجویان و جلب اعتماد نسبی آنان، با دادن اطلاعات دقیق از فعالان حرکت، آنان را به مکانهای خلوت برده و به صورت کاملا دوستانه تقاضا میکنند که به خانه این افراد جهت صحبتهای بیشتر بروند که در این زمان دانشجویان متوجه برخی از حرکات مشکوک شده و از خواسته آنان استقبال نمیکنند. در پی امتناع دانشجویان از حضور در منزل این افراد، آنان دانشجویان را شدیدا مورد ضرب و شتم قرار داده و به محض عبور عابران از میان آنان دلیل زد و خورد را به مسائل ناموسی و بی بند وباری ربط می دادند و با صدای بلند میگفتند که دیگر نبینیم وزاحم ناموس مردم شوید و سعی میکنند که دانشجویان را با خود ببرند که دانشجویان موفق به فرار میشوند.
این نوع اتفاقات در حالی در دانشگاه زنجان صورت میگیرد که جمعیت اسلامی دانشجویان این دانشگاه از سوی هیات نظارت دانشگاه منحل گردیده و همچنین دبیر تشکل چندین بار از سوی مسئولین دانشگاه تهدید شده است که در صورت عدم کناره گیری از فعالیتهای هویت طلبی در دانشگاه، اخراج خواهد شد. با این اوصاف جمعیت اسلامی طی اطلاعیه ای رسمی مسئولان دانشگاه را به دلیل تخلفات مکرر فاقد صلاحیت تصمیم گیری برای تشکلهای دانشجویی دانسته است.
اکنون نهادهای خارج از دانشگاه با دیدن اصرار و مداومت دانشجویان هویت طلب بر ادامه فعالیتهای خود متوسل به راههای دیگری شده اند و سعی میکنند با عناوینی چون "برخورد با ارازل و اوباش " فعالان را مرعوب سازند.
تلاش کنیم تا این توطئه کثیف رژیم شوونیستی فارس را نیز فاش ساخته و از دانشجویان حمایت کنیم.